luni, 10 august 2020
Acasă > Sport > Alergători din 35 de țări la ediția a 6-a a Maratonului Internațional București

Alergători din 35 de țări la ediția a 6-a a Maratonului Internațional București

Alergători din 35 de țări vor lua startul la ediția a 6-a a Maratonului Internațional București, care va avea loc duminică 6 octombrie, cu startul în Piața Constituției, de la ora 09,00.

Valeria Răcilă van Groningen, președintele Asociației Bucharest Running Club, organizatoarea evenimentului, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că s-au înscris alergători din 35 de țări, printre care și 15 atleți de elită la maraton, din Africa și Europa. Sunt disponibile 6.000 de locuri la cursele de adulți și 2.000 la copii.

”În cadrul maratonului se va încerca o intrare în Cartea Recordurilor, prin timpul realizat de șase alergători români, care vor concura legați între ei”, a mai spus Valeria Răcilă van Groningen.

Sâmbătă vor avea loc cursa copiilor (0,85-1,4 km), iar duminică maratonul (42,195 km), semi-maratonul (21,097 km), ștafetă-maraton 4×10,548 km și cursa populară de 3,5 km.

”Îi felicit pe organizatori, pe toți oamenii care au reușit să demonstreze că și fără alocații bugetare se poate desfășura un eveniment sportiv în București”, a declarat Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

O noutate pentru această ediție a evenimentului este cursa bebelușilor (6 luni — 4 ani), programată sâmbătă și la care s-au înscris până acum 116 părinți, care vor alerga 800 de metri împingând căruciorul. Nu are caracter competitiv și din considerente de securitate nu se premiază viteza. Premiile vor fi date prin tragere la sorți.

Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a precizat: ”La asemenea evenimente se promovează sportul ca o componentă a vieții comunității. Noi susținem financiar câteva centre de copii și juniori din București, pentru a avea o populație sănătoasă”.

Corina Vasile, Director de Comunicare la Raiffeisen Bank, sponsor oficial, a spus că ”este mai mult decât un eveniment sportiv, se promovează astfel România și Bucureștiul. Din banca noastră vor participa 200 de angajați”.

Ana Măiță, purtător de cuvânt al programului Sănătate pentru Mame și Sugari, a menționat: ”Nașterea și travaliul sunt la fel de solicitante precum un maraton. Noi ne adresăm mamelor și copiilor mici și vom organiza cursa de jogging în scutece”.

Fosta atletă Violeta Beclea Szekely, reprezentanta Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat că ”Valeria Răcilă a fost cea mai bună alergătoare dintre canotoare. Ne-am antrenat mult timp împreună. Sper ca evenimentul de la București să ajungă la dimensiunea marilor maratoane din lumea întreagă”.

La rândul său, Nicolae Curta, secretarul federal al Federației Române de Atletism, a ținut să sublinieze ”că, analizând rezultatele din ultimii ani, se cunoaște o creștere a performanțelor alergătorilor români care au avut posibilitatea să concureze alături de alergători de elită din lume”.

În cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, Federația Română de Atletism va organiza, duminică 6 octombrie, Campionatul Național de maraton, la care s-au înscris 60 de sportivi.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *