Alertă de călătorie în Japonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățeanii români care se află sau se deplasează în Japonia că au fost emise atenționări de vânt puternic și precipitații abundente din cauza taifunului Vongfong pentru insulele Okinawa, Kyushu, Shikoku și Honshu.

Aceste fenomene meteorologice se vor manifesta până în seara zilei de 13 octombrie 2014 în zona insulelor Okinawa, Kyushu și Shikoku și, din seara zilei de 12 octombrie, până la data de 14 octombrie 2014, în insula Honshu, până la nord de Tokyo, reducându-se treptat în intensitate pe măsură ce se deplasează pe insula principală a Japoniei.

De asemenea, au fost emise avertismente de valuri înalte pentru zona de coastă a acestor insule.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Indiei cu privire la riscul producerii unor fenomene meteo extreme în această perioadă, caracterizate prin furtuni ciclonice foarte severe.

Aceste fenomene meteo pot afecta statul Andhra Pradesh, unde se pot înregistra furtuni violente.Sunt anticipate inundaţii în statul Orissa, existând riscul de a fi afectate sistemele de electricitate şi telecomunicaţii.

Mersul trenurilor a fost suspendat, până la diminuarea actualelor condiţii climaterice severe.

Se asteaptă ca în cursul zilei de 13 octombrie 2014 să se declanşeze ploi abundente în statele Telangana, Chhattisgarh și Jharkhand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *