Acasă > Sanatate > Alertă de îmbolnăvire cu virusul West-Nile în Tulcea

Alertă de îmbolnăvire cu virusul West-Nile în Tulcea

Aproximativ 90% dintre persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom. Virusul are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecție asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră ușoară numită West Nile, iar cel de-al treilea este meningita sau encefalita. Specialiștii susțin că epidemia din 1996 ne-a imunizat pe cale naturală. Dar se pare că nu toți au fost la fel de norocoși.

„În sezonul de primăvară, vară și toamnă, în care se urmărește circulația infecției cu virusul West Nile, am avut 5 suspiciuni, din care numai 2 cazuri s-au confirmat.” a declarat  Laura Militaru, DSP Tulcea.

Unul dintre pacienți se afla în vacanță în Delta Dunării atunci când au apărut primele simptome.

„O persoană de sex masculin în vârstă de 78 de ani, care locuiește în București, care a venit în județ în Deltă, iar al doilea caz este vorba de o fetiță de 7 ani din mediul rural, care s-a jucat probabil mai mult pe lângă o apă curgătoare. Cele două cazuri sunt bine, sunt sănătoase și sunt externate.” a declarat  Laura Militaru, DSP Tulcea.

Conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică susţine că sunt primele cazuri de acest fel din ultimii ani. Medicii spun că virusul nu se transmite de la o persoană la alta, ci prin înțepăturile țânțarilor, care îl dau mai departe după ce pișcă un bolnav. Cei mai expuși sunt copiii până în 5 ani și bătrânii.

Reamintim că luna trecută și la Constanța a fost înregistrat primul caz din acest an. Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital cu simptome specifice bolii provocate de înțepătura de țânțar. Acesta se află în prezent în stare bună. La malul mării, primul deces cauzat de virusul West Nile a fost înregistrat în 2010.

Autor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *