Alertă pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța!

  •  
  •  
  •  
  •  

Un avion militar american cu 15 persoane la bord a aterizat forțat, după o defecțiune care le-a pus pasagerilor și personalului de pe avion viața în pericol. Autoritățile de la malul mării le-au oferit sprijinul de care au avut nevoie pentru a ajunge la sol în siguranță și le-au pus la dispoziție mai multe echipaje de pompieri și medici. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă militarii americani vor rămâne în România până la remedierea defecțiunilor aparatului de zbor.

Avionul de dimensiuni foarte mari plecase din Iordania și urma să ajungă la baza americană Ramstein, din Germania. Pe teritoriul Turciei însă, pilotul a observat că parbrizul începe să se crape și a contactat imediat autoritățile. Pericolul unei depresurizări a făcut ca aterizarea de urgență să fie singura șansă ca personalul și cei 15 militari să scape cu viață, astfel încât au început pregătirile de urgență pe pista de la Kogălniceanu. Zeci de echipaje de pompieri și medici ai SMURD și SAJ precum și pompieri militari americani au așteptat gata să ofere ajutorul.

“La ora 16.08 a încercat prima aterizare […] din cauza vântului puternic din lateral a ratat prima aterizare, după care, la următoarea tură a reușit să aterizeze. Am solicitat sprijin inclusiv de la ISU Constanța, de la Serviciul de Ambulanță, am primit în timp util sprijinul solicitat. Au fost efective destule pentru a preveni orice problemă. În avion apare o lipsă de oxigen și temperatură scăzută, important e ca ei să coboare la un nivel de zbor acceptabil și să aterizeze pe primul aerodrom care la este la îndemână. Cei 15 membri ai echipajului sunt în regulă, sunt sănătoși, vor trece pe la cabinetul medical pentru un scurt control, dacă e nevoie”, a declarat Cristian Moldoveanu, director Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanța.

Militarii americani vor fi nevoiți să rămână în România până la remedierea defecțiunilor tehnice la avion. Ei au fost preluați și transportați la baza militară americană din Mihail Kogălniceanu.

R Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *