Aleșii locali pot migra numai 10 zile

  •  
  •  
  •  
  •  

Conform proiectului Ordonanței de Urgență privind migrația politică, aleșii locali vor avea la dispoziție 10 zile în care se pot decide cu privire la formațiunea politică din care doresc să facă parte. Acest termen va curge din ziua în OUG va intra în vigoare.

Primarii și președinții de consilii județene vor depune declarațiile de adeziune la formațiunea politică ai cărei membri doresc să devină. În cazul consilierilor locali și județeni, în afara depunerii cererii de adeziune la partidul politic, cererea respectivă va fi înregistrată și consiliul județean ori consoliul local respectiv.

Dacă în acest termen de 10 zile, aleșii locali nu vor opta pentru nicio formațiune politică sau partidul la care doreau să adere nu mai există, ei pot rămâne independenți, se mai arată în proiectul OUG care va fi aprobat de membrii Executivului.

 Argumentul principal care a stat la baza inițierii acestui proiect constă în migrația politică de 45 de zile care a avut loc după ce, în anul 2004, Traian Băsescu a câștigat alegerile pentru președinte și a constituit Guvernul pe baza Alianței Dreptate și Adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *