Alexandru Nazare, revocat din funcţia de ministru de Finanţe

Alexandru Nazare a fost revocat, astăzi,  din funcţia de ministru de Finanţe, la cererea premierului Florin Cîțu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar, transmite Administrația Prezidențială.

”După o discuție cu membrii coaliţiei, marți seara, în care i-am anunțat că am cerut demisia ministrului finanțelor publice, acesta a informat că nu dorește să-și dea demisia și preferă să fi revocat, astăzi, după încă o discuție cu membrii colaliţiei, la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al finanțelor. De asemenea, am trimis și propunerea de ministru interimar – ca acela să fiu eu. Repet, domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia; a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiază și am avut încă o discuție cu aceștia în această dimineață. În ceea ce privește motivele: am făcut o evaluare la șase luni de zile.

Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanţe, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât şi pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate. (…) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (…) Sunt proiecte care au impact în viitor”, a explicat Cîţu, la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *