sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Cultura > Alianța Franceză ne invită la expoziția de fotografie “Meseriile mării”

Alianța Franceză ne invită la expoziția de fotografie “Meseriile mării”

Joi, 14 august 2104, la ora 12,30, Alianţa Franceză Constanţa organizeaza la Muzeul Marinei Române din Constanţa, vernisajul expoziției de fotografie “ Meseriile mării”/ “ Les métiers de la mer” .  Este vorba de o expoziţie realizată în urma concursului lansat  cu trei luni în urmă de instituţia promotoare a francofoniei din oraşul nostru, în parteneriat cu CMA Ships România şi Muzeul Marinei Române din Constanţa.

Alianţa Franceză Constanţa a propus anul acesta, în primă ediţie, o competiţie adresată pasionaţilor de fotografie. Tema concursului a fost în acord cu specificul locului, fiecare fotografie trebuind să  surprindă legătura omului cu marea sau influenţa acestuia asupra mării, în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim. Obiectivele specifice ale proiectului au fost promovarea imaginii Mării Negre din perspectivă profesională, mutualizarea experienţei profesionale a celor care lucrează în mediul maritim, precum şi cultivarea spiritului de apartenenţă la spaţiul geografic al Mării Negre. Fiecare participant, profesionist sau amator, s-a înscris în concurs  cu pană la 4 fotografii, alb-negru sau color, conform unui regulament dinainte cunoscut.

Juriul, format din specialişti şi artişti consacraţi în domeniu, a stabilit caştigătorii, conform unor criterii de evaluare precum  adecvarea cu tematica propusă, creativitatea şi originalitatea şi, desigur, calitatea tehnică a fotografiei. Caştigătorii primei ediţii a acestui concurs sunt – locul I – Dumitrache Anca, pentru  fotografia “ La pescuit (Vama Veche)”, locul II- Miclăuş Alexandra, cu “ Un capitaine de 14 ans ”, locul III Tozaru  Mihai, cu  “ La pescuit “, Dragoslav Gabriel- menţiuni, cu “ Silence on the night “ şi “ On the pier “ şi Tacu Maximiliana- menţine- cu fotografia“ Culegatorii de scoici “. Lucrările acestora şi alte 14 lucrări selectate vor fi expuse la Muzeul Marinei Constanţa, vernisajul expoziţiei fiind un excelent preambul la celebrarea Zilei Marinei şi un omagiu adus celor care muncesc şi trăiesc în apropierea mării. Caştigătorilor li se vor inmana diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *