marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > Alimente…pardon! Cupoane electorale?

Alimente…pardon! Cupoane electorale?

Peste trei milioane de persoane cu venituri mici vor primi alimente gratuite în baza unor cupoane care vor fi distribuite prin poştă. Ca noutate, în acest an ajutoarele acordate persoanelor nevoiaşe nu vor mai fi acordate în baza listelor făcute de autorităţile locale, transmite Antena 3. Şi valoarea ajutoarelor a crescut – de la 80 de lei la 128.

În acest an printre beneficiari se află şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei, numărul total al beneficiarilor fiind astfel mai mare cu 700.000 persoane faţă de anul trecut.

Ajutoarele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la Guvern.

Pe cuponul pentru ridicarea alimentelor se vor afla date privind “toate cantităţile din produsele care vor fi distribuite către cei 3,3 milioane beneficiari”.

Premierul Victor Ponta a ținut să precizeze că aceste cupoane nu vor fi duse la beneficiari de către autorităţile locale, pentru a nu se “interpreta greşit” în perioada campaniei electorale, ci prin intermediul Poştei, operaţiune prin care societatea, în opinia premierului, se poate relansa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *