Alternativa Techirghiol, între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol.

Valoarea totală a investiției ( inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei.
Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc.
Terenurile afectate de obiectivul “Alternativa Techirghiol” sunt situate pe teritoriile administrative ale oraşelor Techirghiol şi Eforie şi comunelor Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla şi 23 August.
Traseul acestei variante asigură pe deplin scopul investiţiei, reprezentând o alternativă rutieră ce permite evitarea în totalitate a localităţilor, realizându-se, în final, prin preluarea traficului de tranzit, o îmbunătăţire majoră a capacităţilor de circulaţie ale sectoarelor de drum existente, a reţelei stradale din localităţile tranzitate de către DN 39 şi, parţial, DN 38 şi degrevarea podurilor existente peste canalul Dunăre – Marea Neagră.
CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).
Pe traseul noii autostrăzi,  care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival), vor fi construite inclusiv:
– 31 Poduri/Pasaje/Viaducte,
– 6 parcări,
– un centru de întreținere și coordonare,
– un punct de sprijin.
Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.
Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *