Alţi 300 de năvodăreni nu plătesc apa caldă în luna iunie

  •  
  •  
  •  
  •  

Comisia de organizare şi desfăşurare a proiectului „Ideea mea, norocul tău” a desfăşurat, astăzi, o nouă rundă de extregeri. Este vorba despre extragerile abonaţilor sistemului centralizat de furnizare a agentului termic pentru luna iunie a.c. Mai exact, când ne referim la agentul termic, vorbim despre apa caldă, deoarece 300 dintre abonaţii sistemului centralizat beneficiază lunar şi de scutiri la plata facturilor la apa caldă în perioada verii. Astfel, alţi 300 de năvodăreni care au plata facturilor la apa caldă efectuată la zi vor beneficia de o lună gratuită la agentul termic, în conformitate cu prevederile stabilite prin proiectul edilului din Năvodari, proiect unic la nivel naţional şi de care sunt tot mai mulţi colegi de-ai săi interesaţi să îl implementeze în localităţile pe care le administrează. Cei 300 de câştigători beneficiază de acoperirea valorii facturii la căldură pentru luna în care a avut loc extragerea; din aceştia un număr de 50 de abonaţi vor participa la extrageri lună de lună indiferent dacă în lunile anterioare au mai beneficiat de gratuitate, iar 250 de abonaţi vor avea gratuitate prin rotaţie în 2 ani, în funcţie de tragerea la sorţi, iar cei care beneficiază de gratuitate nu mai participă la tragerea la sorţi în lunile ulterioare.

Precizăm că proiectul este destinat exclusiv abonaţilor din sistemul centralizat, care prin participarea la aceste extrageri îşi iau angajamentul că timp de 2 ani nu se vor debranşa, în caz contrar vor trebui să restituie banii, iar tragerea la sorţi are ca scop să determine ordinea şi lunile în care locuitorii din Năvodari vor beneficia de scutirea totală la plata facturii pentru cele 250 de apartamente.

Mai trebuie amintit şi că în perioada sezonului rece locuitorii oraşului Năvodari au beneficiar de unul dintre cele mai mici preţuri pentru gigacalorie din ţară, acesta rămânând neschimbat, respectiv 150 lei plus TVA, adică 186 de lei.

Facturile pe zero aferente lunii iunie vor fi înmânate câştigătorilor în jurul datei de 20 iulie, atunci când va fi finalizată centralizarea tuturor datelor abonaţilor.

„Am trecut prin perioade dificile din punct de vedere financiar, dar asta nu înseamnă că ne-am pierdut speranţa. Am făcut eforturi financiare şi am reuşit ca pe toată perioada sezonului rece să acordăm sprijin pentru 300 de familii în fiecare lună la plata facturilor pentru căldură. Asta facem şi pe perioada sezonului cald, acordăm gratuitate pentru 300 de abonaţi, tot lunar, la plata facturilor de apă caldă. Vara nu sunt mulţi bani, dar pentru unii dintre abonaţi reprezintă un mare ajutor, iar faptul că îi putem ajuta pe năvodăreni arată interesul pe care îl avem pentru ei şi vom continua”, precizează primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei despre acest proiect recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune implementate vreodată de administraţiile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *