Acasă > Eveniment > Alți aproape 190 de români din Italia, duși în centre de carantină din Constanța și Tulcea

Alți aproape 190 de români din Italia, duși în centre de carantină din Constanța și Tulcea

O aeronavă cu 187 de cetăţeni români îmbarcaţi din Roma, parte a transporturilor umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe, a aterizat miercuri seară, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Prefectura Constanța a anunțat că o sută dintre pasagerii repatriaţi au fost duşi într-un centru de carantină din Tulcea, iar restul de 87 la un centru de carantină din judeţul Constanţa, unde vor rămâne sub paza jandarmilor, pentru următoarele 14 zile.

”În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în țară 190 cetățeni români. 

Cetățenii români au fost repatriați din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.

Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a transmis și Ministerul de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *