Acasă > Eveniment > Ambarcațiune cu migranți descoperită în apele Mării Negre, în apropiere de Mangalia

Ambarcațiune cu migranți descoperită în apele Mării Negre, în apropiere de Mangalia

Garda de Coastă a interceptat astăzi, în Marea Neagră, o ambarcațiune cu zeci de migranți la bord.

Vasul, în care se aflau aproximativ 70 de persoane, printre care femei și copii, se afla la 10 mile distanță de Mangalia.

O navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la locul respectiv, iar ambarcațiunea cu migranți a fost dusă în siguranță la mal, în Portul Mangalia.

Primele informații arată că pe vas se aflau 29 de copii, 10 femei și 30 bărbați care, conform procedurilor sunt triați (pentru a vedea dacă au nevoie de îngrijiri medicale) și amprentați, după care vor fi duși la un Centru de migranți.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, pavilion Turcia, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori.

În data 13.08.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte.

Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *