Amendă de 100.000 de lei pentru Clubul Dinamo

  •  
  •  
  •  
  •  

Clubul Dinamo Bucureşti a fost sancţionat cu amendă de 100.000 de lei, iar firma de securitate cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, informează un comunicat al DGJMB remis marţi AGERPRES.

”Pentru că nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate în sectoare opuse ale stadionului şi nu a luat măsurile necesare cu privire la interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă de materiale pirotehnice de către suporterii participanţi la evenimentul sportiv, clubul FC Dinamo Bucureşti a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100.000 de lei în conformitate cu prevederile art. 10, alin 1 lit. r, alin. 2, lit. b şi g din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (actualizată)”, precizează sursa citată.

Potrivit DGJMB, art. 10 – ”Obligaţiile organizatorului de competiţii şi jocuri sportive” prevede, la alin. 1 lit.r: să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate.

De asemenea, art. 10, alin. 2 lit.b prevede că organizatorul este obligat să nu permită accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală de genul celor prevăzute la alin. (1) lit. r);

Totodată, art. 10 alin. 2 lit.g prevede obligaţia organizatorului de a asigura separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate în sectoare opuse şi direcţionarea accesului la acestea pe trasee separate.

Steaua Bucureşti a învins duminică seara pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-1 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, meci considerat în deplasare, în etapa a 4-a a Ligii I de fotbal.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *