joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Politica > Amenzi pentru denigrare pe Facebook!

Amenzi pentru denigrare pe Facebook!

Deputații din Comisia Juridică și din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marți ”Legea defăimării”, inițiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea președintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunități.Legea inițiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Național pentru Combarerea Discriminării se va înființa Departamentul pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței care va avea rol de prevenire și sancționare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un grup social”.Deputații juriști au decis ca sancțiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanța Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

”(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 alin. (2), (4), (5) si (7), art. 6-9, art. 10, art. 11 alin. (1), (3) și (6), art. 12, 13, 14 și 15 se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate”, se arată la Articolul 26 al Ordonanței de Guvern menționate.

Aceste amenzi se vor aplica oricărei defăimări făcute în spațiul public, inclusiv în presă și pe rețelele de socializare. Legea a trecut în Comisiile comune din Camera Deputaților cu 17 voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”.

sursa:reporterntv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *