miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > Americanii de la baza militară Mihail Kogălniceanu au sărbătorit Ziua Independenței în avans

Americanii de la baza militară Mihail Kogălniceanu au sărbătorit Ziua Independenței în avans

Soldații americani din baza Mihail Kogălniceanu au sărbătorit Ziua Independenței în avans. Alături de ei s-au aflat peste 200 de copii orfani din mai multe centre de plasament din județul  Constanța. Militarii au dorit să-i introducă în spiritul specific american și i-au așteptat cu bucate preparate la grătar dar și cu  dulciuri și coca-cola. Copiii au ascultat muzica Country, au jucat volei, baseball și au înotat într-un bazin imens. Principala atracție a zilei a fost expoziția de arme și vehicule militare. Americanii s-au asigurat că micuții nu se pot răni și apoi le-au explicat tot ce voiau să știe despre tehnicile  de luptă.

Inițiativa organizării evenimentului a  aparținut Asociaţiei “United Hands România”, condusă de o americancă.

“Am fost în România în ultimii 14 ani, cu diverse proiecte umanitare. În ultimii ani, baza americană a invitat copii din 11 centre de plasament. Astăzi ei au  sărbătorit alături de noi Ziua Americii. Anul trecut am invitat 100 de copii care au fost foarte fericiți să ia parte la activitățile organizate. Anul acesta numărul a ajuns de la 100 la 500 de copii care voiau să vină. Nu am putut să invităm 500, dar 385 au participat la acest eveniment deosebit.”  a declarat  Renee Crossman, reprezentant al Asociației “United Hands România”.

Sutele de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, au avut parte de o atenție sporită din partea americanilor. Însoțitorii au lăudat ideea militarilor de peste ocean.

” Este al doilea an când soldații de la baza americană Mihail Kogălniceanu organizează acest eveniment pentru copii, cu ocazia Zilei Independenței. Copii provin din cinci centre de plasament și sunt entuziasmați că se află aici. Vreau să le mulțumesc militarilor pentru că le-au oferit copiilor posibilitatea să iasă din centre și să se bucure de tot ce se află aici.” a spus Ana Grecu, Șef Centru Plasament Agigea.

Forțele americane de la baza Mihail Kogălniceanu au marcat cea de-a 237-a Zi a Independenței SUA.  “Black Sea Rotational Force” este un exerciţiu comun la care participă militari din mai multe ţări membre NATO şi Statele Unite ale Americii. Acesta este cel de-al patrulea an în care puşcaşii marini vin să se antreneze la baza de la Kogălniceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *