sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Amnistie fiscală pentru mame și pensionari

Amnistie fiscală pentru mame și pensionari

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că circa 12.500 de mămici, care între 1 ianuarie 2014 – 30 iunie 2014 au avut indemnizațiile greșit calculate și care trebuiau să restituie niște sume statului, vor fi scutite de această obligație. Este vorba de o sumă totală de 115 milioane de lei. Chiar dacă și-au depus dosarele pentru a beneficia de indemnizație cu toate actele care le-au fost solicitate, mii de mămici ar fi fost puse în ipostaza de a returna o parte din banii primiți. Cu alte cuvinte, nu funcționarii care au calculat greșit ar fi fost penalizați ci mămicile.

O veste bună pentru părinți este că Guvernul va modifica, în şedinţa din 20 august, Ordonanţa 111, astfel încât „orice părinte care beneficiază de concediu pentru îngrijirea copilului va putea să obţină venituri suplimentare din alte activităţi desfăşurate acasă îngrijind copilul, în sumă până la 1.500 lei în decursul unui an”, a afirmat Rovana Plumb.

După ce în ultimele zile au existat cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră timp de câțiva ani din greşeala funcţionarilor, Guvernul va aproba un act normativ pentru amnistierea acestora.

Redactor: Camer Niță

Sursa foto: web3.protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *