Ananas extra-dulce, de culoare roz

Oamenii de știință continuă să schimbe aspectul natural al fructelor. Ei spun că acest proces are loc pentru îmbunătăţirea roadelor prin încrucişarea cu alte gene, pentru a le oferi trăsăturile dorite, rezistenţă la dăunători şi o anumită textură.

Spre exemplu, în urmă cu aproximativ 10 ani, Japonia anunța producția pepenilor verzi pătrați, crescuți în această formă pentru a eficientiza ambalarea în cutii.

Recent, în SUA a apărut și ananasul roz.

Numită oficial Ananas comosus, noua specie se află deja pe rafturile magazinelor din Statele Unite.

Schimbarea de nuanță a fost realizată cu ajutorul licopenului — pigmentul care dă culoarea roșie tomatelor și pepenelui verde — prin modificarea enzimelor care determină galbenul, specific până acum, al ananasului.

Această varietate de ananas a fost obținută de către specialiștii companiei Del Monte Fresh Produce, în urma unor studii începute din anul 2005, prin modificarea genetică a ananasului galben extra-dulce.

Oamenii spun că rozul este mai atrăgător și ar impulsiona vânzările companiei.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) susține că ananasul roz are și beneficii asupra sănătății, având aceeași valoare nutrițională ca ananasul clasic.

Noua specie de fruct este și mai dulce decât cea originală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *