luni, 10 august 2020
Acasă > Sanatate > Ancheta epidemiologică de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu a confirmat suspiciunile de toxiinfecție alimentară

Ancheta epidemiologică de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu a confirmat suspiciunile de toxiinfecție alimentară

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a primit rezultatele anchetei cu privire la suspiciunile de toxiinfecție alimentară în cazul mai multor elevi care au servit masa la cantina instituției. Analizele efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică din Constanța au scos la iveală mai multe nereguli.

“Cele două bucătărese din blocul alimentar au fost descoperite cu stafilococ în exudatul nazal și faringian. De asemenea, din probele recoltate de pe farfurii s-a constatat că existau enterobacterii. Drept urmare a fost aplicată o amendă de 800 de lei.” a precizat Constantin Dina, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Cele două femei au fost scoase din colectiv și au fost sancționate cu amendă de câte 400 de lei aplicată de Inspecția Sanitară de Stat.

“Consiliul de administrație al instituției se va întruni pentru a analiza situația celor două angajate și pentru a lua măsurile corespunzătoare. De astăzi cele două angajate au fost scoase din colectivitate urmând să revină când probele vor fi negative.” a declarat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  Constanța.

Situația elevilor care au servit masa la cantina Colegiului Pedagogic a fost monitorizată de familii, iar 2 dintre cei 160 de copii au fost diagnosticați cu stafilococ klepsiela în coprocultură.

“Direcția de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratul Școlar va demara o amplă acțiune de verificări la cantinele grădinițelor, în special. ” a spus Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  Constanța.

Conducerea liceului va cere întregului personal să-și repete de acum înainte analizele medicale trimestrial și nu anual așa cum cere legea, pentru a evita îmbolnăvirea copiilor.

Autor: Ana-Maria Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *