Anchetă încheiată

  •  
  •  
  •  
  •  

Verdictul în cazul anchetei în care 5 copii au intrat în spital la începutul acestei luni după ce au mâncat de la o autoservire din Mamaia, a fost dat de Inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Constanța. Astfel s-a depistat că o parte din angajații unității alimentare erau purtători ai stafilococului aureus.

”A rezultat faptul că două persoane din blocul alimentar prezentau stafilococ aureus, purtător nazal fiind de acest stafilococ iar cea mai mare parte a personalului care deservea bucătăria și care manipula alimentele, aveau în  urma analizelor luate de pe mâini încărcătură enterobacteriană foarte mare, iar alimentele care au fost incriminate de copii în ele s-au găsit germeni de enterobacteriaceae. (…) Deci s-a luat măsura sancționării administratorului și a fiecărei persoane în parte care a fost descoperită ca nerespectând condițiile igienico-sanitare, aici ne referim inclusiv la ospătari”, a declarat Constantin DINA, director DSP Constanța.

Sancțiunea pentru administrator s-a încadrat între o mie și trei mii de lei, iar pentru angajații unității, amenzile au fost  cuprinse între 800 și 1600 de lei. După rezultatul anchetei, angajaţii au fost trimiși la medicul de familie pentru mai multe investigații și se vor întoarce la locul de muncă după ce analizele vor confirma că sunt perfect sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *