sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Anchetă la o școală din Constanța, după ce un elev a dispărut în timpul orelor de curs

Anchetă la o școală din Constanța, după ce un elev a dispărut în timpul orelor de curs

Copilul de 7 ani, elev în clasa  1 a părasit școala privată în timpul orelor de curs și s-a rătăcit. Părinţii au trecut prin clipe de groază la aflarea veştii. Imediat a fost alertată poliţia. Elevul a fost găsit după mai multe ore de căutări la o distanţă destul de mare de instituţia de învăţământ.

“Pe data de 1 octombrie, polițiștii Secției 2 au fost sesizați despre dispariția unui minor dintr-o școală din municipiul Constanța. În urma investigațiilor efectuate minorul a  fost găsit la mai puțin de două ore de la dispariție. În cauză, în prezent se efectuează cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului. “ a spus Carmen Şerbănescu, inspector principal al IPJ Constanţa.

Inspectorul general al ISJ Constanţa îi avertizează pe părinţii care aleg să îşi educe copii în şcolile private că riscă să nu fie mulţumiţi de condiţiile oferite şi să rămână cu banii daţi. Mai exact, este vorba de o taxă anuală de peste 2000 de euro.

“Le-am dat două sarcini celor de la administrația școlii, iar peste  o săptămână ne vom întâlni din nou cu cei din conducere pentru a vedea ce măsuri au fost luate în acest sens.“ a afirmat Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanţa.

Părinţii elevului au decis să nu facă plângere la Inspectoratul Şcolar. Chiar şi aşa, cel vinovat va fi tras la răspundere pentru neglijenţa de care a dat dovadă. Şi asta, pentru că în urma întâlnirii dintre reprezentanţii şcolii şi cei ai Inspectoratului a fost stabilită o comisie care va ancheta cazul la nivelul unităţii de învăţământ.

 Autor: Raluca Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *