Anchetă la un liceu din Călăraşi, după ce un elev de 17 ani şi-a fracturat coloana vertebrală

  •  
  •  
  •  
  •  

Accidentul s-a produs în urma unei căzături de la o înălţime de aproape patru metri. Tragedia a avut loc pe 31 ianuarie, dar abia acum s-a aflat despre el. Băiatul a vrut să iasă din internat, dar nu a fost lăsat, aşa că a legat mai multe cearşafuri între ele şi a coborât pe geam. Când a încercat să urce înapoi, frânghia improvizată a cedat.

Tânărul de 17 ani este elev la Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu” din Călăraşi.

Unul dintre reprezentanții ISU Călăraşi, a declarat că “la sosirea echipajului de prim-ajutor SMURD tânărul era conştient dar avea multiple traumatisme, suspiciuni de fractură în zona gleznei piciorului drept, suspiciune de fractură în zona lombară şi leziuni în zona toracelui!”

Băiatul a fost transportat la un spital din Capitală, unde a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. Între timp, Inspectoratul Şcolar Călăraşi a început o anchetă la instituţia în care a avut loc accidentul.

CONSTANTIN CROITORU, inspector şcolar ISJ Călăraşi, a declarat că “asta am văzut în filme, nu credeam că un elev de clasa a-XI-a poate să se gândească să facă o frânghie din lenjerie de pat!”

Despre accident a aflat şi prefectul judeţului.

GEORGE IACOB, prefectul din Călăraşi, a spus că “nu sunt de acord ca un elev să escaladeze sau să iasă din internat în acest mod.”

Directoarea instituţiei a refuzat să comenteze situația. Pedagogul pe tura căruia s-a produs accidentul a fost suspendat din activitate până la încheierea cercetărilor. Instituţia de învăţământ a mai fost implicată într-un scandal în urmă cu un an, când o elevă, tot de 17 ani, a fost violată de trei tineri care locuiau în internatul liceului în cauză. Doi dintre agresori sunt în prezent arestaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *