sâmbătă, 15 august 2020
Acasă > Eveniment > Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza, arestați preventiv

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza, arestați preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc., dar și pe numele lui Paltin Sturdza.

Decizia ICCJ poate fi contestată de Andrei Hrebenciuc și Sturdza la Completul de cinci judecători al aceleiași instanțe.

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. Andrei Hrebenciuc a fost reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, dar şi pentru că, împreună cu tatăl său, cu Ioan Adam şi Gheorghe Sturdza, ar fi constituit grupul infracţional care a urmărit retrocedarea ilegală a 43.000 ha de păduri, informează Mediafax.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave., transmite Mediafax.

Sursă text și foto: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *