miercuri, decembrie 11, 2019
Acasă > Sanatate > Angajaţii din Sănătate nu vor primi, în acest an, nicio creştere salarială

Angajaţii din Sănătate nu vor primi, în acest an, nicio creştere salarială

Ministrul Eugen Nicolăescu promite însă numeroase investiţii. În proiectul de Buget prezentat ieri în faţa Comisiilor reunite de Sănătate din Parlament, este prevăzută construirea de spitale noi şi renovarea unora vechi.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii, a declarat că “am avut o întâlnire cu o parte din sindicate. Pentru 2013 nu este prevăzută nici o creștere salarială.”

Ministrul spune că şi pentru investiţii suma prevăzută în buget este foarte mică. Cu toate acestea, banii vor ajunge pentru construirea şi renovarea mai multor spitale.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii, a declarat că  “sigur, puțin pentru investiții, suma e foarte săracă. Finalizăm Institutul Oncologic Regional de la Iași. Regiunea Moldovei, care de ani de zile e vitregită de un asemenea institut, va avea în sfârșit o instituție care va funcționa. Vom finaliza tot ce înseamnă ultime lucrări la Spitalul de Urgență Neurochirurgie Bagdasar Arseni. Dacă banii ajung la 1 martie, în august, spitalul poate funcționa. “

Și proiectele pe hârtie nu se opresc aici.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii, a declarat că “de asemenea, două mari institute, Parhon și Balș, la care avem nevoie de consolidare imediată, că altfel rămânem cu ele pe drumuri. Acolo vom dirija puțini bani, dar absolut necesari. ”

Nu în ultimul rând…

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii, a spus că “finalizăm achiziția a trei elicoptere și 200 de ambulanțe. Mai finalizăm 20 de maternități din programul făcut cu Banca Mondială de 63 de maternități. Mai avem 44 de milioane de lei pentru aparatura de înaltă performanță.”

Ceea ce vrea Ministerul Sănătății să realizeze este bine venit, însă cele mai multe proiecte sunt în fază de discuții și destul de dificil de aplicat într-un sistem al Sănătății tot mai “bolnav”. Mai mult decât atât, marea problemă o reprezintă doctorii, care fără creșteri salariale s-ar putea îndrepta spre alte țări care știu cum să-și “îngrijească” sistemul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *