miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Administratie > Angela Filote, la Tulcea: „Delta este privită ca un bun european“

Angela Filote, la Tulcea: „Delta este privită ca un bun european“

Prezentă la Tulcea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la Tulcea a avut, luni, o întâlnire cu vicepreședinții Consiliului Județean, Vasile Strat şi George Şișcu, dar și cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Investiții Teritoriale Integrate“.

 Discuția s-a axat pe instrumentul financiar Investiții Teritoriale Integrate, iar în acest sens Angela Filote s-a arătat interesată, în special, de modul în care se va asigura caracterul integrat al acestor investiții.

„La momentul de față toată lumea este cu ochii pe Delta Dunării pentru că a atras acest instrument financiar inovator. Delta este privită ca un bun european și vrem să ne asigurăm că se păstrează acest patrimoniu“, a spus șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

În acest sens, domnia sa a discutat despre faptul că, pentru protejarea acestei zone, ar fi utilă o formă de „discriminare“ a accesului în Deltă. „Cred că trebuie să aduceți aici activități generatoare de venit, dar nu cu orice preț“, a mai adăugat Angela Filote.

Prioritizarea proiectelor va asigura dezvoltarea integrată a localităților

 Reprezentanții ADI – ITI Delta Dunării au adus în discuție faptul că la momentul de față s-a stabilit un necesar pe domenii, respectiv pe localități. În acest sens,  déjà se știe care ar fi investițiile necesare în fiecare localitate, iar atunci când aceste proiecte vor fi prioritizate, un aspect important de luat în calcul va fi dezvoltarea integrată a fiecărei unități administrativ teritoriale.

Mai mult, aplicarea instrumentului financiar pe zona ITI (34 de unități administrativ teritoriale din județul Tulcea și patru din Constanța) va asigura integrarea județului în țară: drumul cu patru benzi, podul peste Dunăre, aeroportul sunt soluții de creștere a accesibilității în județul nostru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *