luni, decembrie 16, 2019
Acasă > Administratie > ANL construieşte în zona Venus-Olimp

ANL construieşte în zona Venus-Olimp

Efectul multiplicator în economie al programului Prima Casă a fost aproape zero, deoarece doar 5-6% din achiziţii au vizat locuinţe noi, astfel că sprijinul statului trebuie orientat către construcţiile noi, a declarat astăzi directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), constănţeanul Dumitru Nancu.

Plafonul garanţiilor pentru creditele Prima Casă a fost majorat la 30 iulie, prin hotărâre de Guvern, cu 1 miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru cumpărarea de locuinţe construite de ANL. Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională. ,,Prin modificarea programului, locuinţele construite de ANL vor putea fi vândute şi prin Prima Casă, iar asta ne permite ca tot ce obţinem din vânzări să investim în construcţii de alte proiecte”, susţine Nancu.
ANL are în derulare patru proiecte de locuinţe destinate programului ,,Locuinţe prin credit ipotar”, totalizând 1.200 de unităţi (în Timişoara, Alba Iulia, Braşov şi Venus-Olimp), şi 41 de şantiere unde sunt construite locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, care însumează 2.500 de unităţi. Locuinţele prin credit ipotecar sunt vândute cu 380-425 de euro pe metru pătrat, iar cele pentru tineri cu 326 de euro pe metru pătrat.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *