Acasă > Administratie > ANL-urile din Mihail Kogălniceanu, repartizate legal

ANL-urile din Mihail Kogălniceanu, repartizate legal

În urmă cu câteva zile, Organizaţia PSD din Mihail Kogălniceanu a postat mai multe nume care ar urma să beneficieze fără drept de aceste locuinţe, în şedinţa Consiliului Local care va avea loc, sâmbătă, 28 februarie. Aceştia afirmă că nu a fost convocată o comisie de evaluare, care trebuia convocată potrivit unei HCL din 24.09.2012, şi că nu au fost realizate criteriile de repartizare a locuinţelor.

În replică, cei care fac parte din Comisia Socială de Analiză a cererilor de locuinţe ANL spun că este vorba despre o răzbunare, deoarece unii dintre cei care nu au fost declaraţi eligibili sunt apropiaţi ai PSD şi, implicit, ai fostului primar Iosif Valer Mureşan.

„Ca urmare a postării pe pagina de Facebook a Organizaţiei PSD Mihail Kogălniceanu din data de 19.02.2015, cu privire la repartizarea blocului ANL 2 aflată pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Mihail Kogălniceanu din data de 28.02.2015, ora 14.30, convocată la sediul instituţiei, vă informăm respectuos: criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, în regim de închiriere prin ANL au fost aprobate conform prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr. 33/20.05.2010 – Hotărâre iniţiată de către domnul Valer Iosif Mureşan în timpul mandatului său de primar. Precizăm că acestei Hotărârii nu i s-au adus modificări ulterioare.

Respingem acuzaţia de repartizare a locuinţelor ANL „pe furiş”aducând mai multe argumente. La sediul Primăriei s-a afişat invitaţia către toţi consilierii de a participa la analizarea dosarelor depuse alături de ceilalţi membrii ai comisiei. Proiectul de hotărâre privind repartizarea locuinţelor ANL şi documentaţia aferentă a fost înaintată celor 17 membri ai Consiliului Local Mihail Kogălniceanu spre a fi supusă aprobării în şedinţa din 28 februarie, şedinţă care este publică. Lista cu beneficiarii locuinţelor ANL se va aproba de către Consiliul Local, adică de cei 17 consilieri, şi nu de către primarul comunei”, au transmis cei care fac parte din Comisia Socială de Analiză a cererilor de locuinţe ANL.

Ancuţa Belu(foto), primarul localității Mihail Kogălniceanu regretă că unii oameni se lasă influenţaţi politic și susține că afirmațiile membrilor PSD sunt nefondate.

„Regret că unii oameni se lasă influenţaţi politic. În comuna Mihail Kogălniceanu au fost construite două blocuri de către Agenţia Naţională a Locuinţelor şi nu de fostul primar Iosif Valer Mureşan de la PSD aşa cum lasă unii să se înţeleagă. La timpul respectiv, obligaţia primăriei şi a consiliului local a fost de racordare la utilităţi, lucru pe care domnul Mureşan nu l-a făcut nici la primul bloc ANL, acolo unde chiriaşii au suportat pe cheltuiala lor aceste branşamente. În acest moment blocul ANL nr. 2 se repartizează după ce va fi aprobată în şedinţa de Consiliu Local lista cu beneficiarii. Specific că apartamentele sunt la cheie, blocul fiind racordat la toate utilităţile, respectiv, gaze, energie electrică şi apă, fiind asigurată şi funcţionalitatea liftului, condiţie prevăzută în contractul încheiat cu Agenţia Naţională a Locuinţelor”, a spus primarul Ancuța Belu.

Edilul localității a precizat că are în plan un proiect prin care s-ar putea construi alte trei blocuri.

„Am pregătit documentaţia pentru construcţia a încă trei blocuri, fiecare cu câte 20 de apartamente sau garsoniere. Suntem în grafic cu acest proiect, totul contează de cum vor fi alocaţi bani la Agenţia Naţională a Locuinţelor. Sigur că îmi doresc tare mult ca toţi locuitorii să aibă un acoperiş deasupra capului însă aceste lucruri nu se fac aşa repede. Acum vor fi repartizate 29 de locuinţe şi există în baza noastră de date peste 120 de cereri. Ştiu că este greu să-i mulţumeşti pe toţi însă eu am speranţa că, dacă vom fi uniţi lucrurile vor progresa în comuna noastră”, a mai spus primarul Ancuţa Belu.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *