marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Monden > Annie Lennox a împlinit 60 de ani

Annie Lennox a împlinit 60 de ani

Interpreta și compozitoarea britanică de muzică pop/rock Annie Lennox s-a născut la 25 decembrie 1954.

Cunoscută printr-un stil aparte, părul blond tuns scurt și vocea deosebită, Annie Lennox a făcut parte din trupa de muzică ”The Tourists”, care s-a afirmat la sfârșitul anilor 1970 și care s-a destrămat în 1980.

În același an, Annie Lennox împreună cu Dave Stewart pun bazele trupei Eurythmics, unul dintre cele mai de succes grupuri pop din anii ’80. Începând cu anii ’90 Annie Lennox a preferat o carieră solo. De atunci a scos șase albume, cel de debut intitulându-se ”Diva”, iar cel mai recent, “Nostalgia”, acesta din urmă apărând în 2014.

Este câștigătoarea a numeroase premii Brit Awards, a patru premii Grammy și a unui MTV Video Music Award.

În 2004 ea a câștigat atât un Glob de Aur, cât și Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original (“Into the West”) din filmul ”The Lord of the Rings: The Return of the King”.

În paralel cu cariera de muzician, Annie Lennox s-a implicat în multe cauze umanitare și sociale, în mod special în campanii derulate în sprijinul statelor africane. În 2007 a inițiat campania SING, cu scopul de a atrage fonduri destinate luptei împotriva SIDA.

În 2011 a fost decorată de însăși Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru campaniile caritabile și munca în slujba cauzelor umanitare.

Zeci de milioane de discuri cu muzica ei, conținând hit-uri precum ”Why”, “Little Bird”, “Walking on Broken Glass”, “Precious”, “Love Song for a Vampire”, “A Thousand Beautiful Things”, “Sing”, “Pavement Cracks”, “Cold” sau “Dark Road”, au fost vândute în lumea întreagă.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *