Anul 2022 va fi “Anul European al Tineretului”

Uniunea Europeană a declarat anul 2022 “Anul European al Tineretului”.

“Tinerii au îndurat multe greutăţi în timpul pandemiei. Un “An European al Tineretului” le-ar onora eforturile de a depăşi decepţiile pe care le-au experimentat şi pe care le-a provocat criza COVID-19″, se arată într-un comunicat oficial.

Statele membre vor organiza conferinţe, evenimente şi alte iniţiative care îi vor pune în lumina reflectoarelor pe cetăţenii mai tineri ai Uniunii Europene.

Tinerii europeni vor beneficia de numeroase oportunități de a dobândi cunoștințe, aptitudini și competențe pentru dezvoltarea lor profesională și pentru a-și consolida angajamentul civic pentru a modela viitorul Europei.

Anul European al Tineretului va avea ca obiective reînnoirea perspectivelor pozitive pentru tineri, cu accentul pus pe efectele negative pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra lor, sprijinirea tinerilor, în special a celor cu mai puține oportunități, care provin din medii defavorizate, pentru a dobândi cunoștințe și competențe relevante și pentru a deveni cetățeni activi și implicați, sprijinirea tinerilor pentru a dobândi o mai bună înțelegere și promovarea activă a diverselor oportunități de dezvoltarea personală, socială, economică și profesională și integrarea politicii pentru tineret în toate domeniile de politică relevante ale Uniunii,  pentru a încuraja introducerea perspectivei tinerilor în procesul de elaborare a politicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *