Anul școlar 2012-2013 va începe de la 17 septembrie

  •  
  •  
  •  
  •  

Prilej de bucurie pentru elevi. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat la sfârșitul ședinței de guvern de astăzi, oficial, că școala va începe de la  17 septembrie. Modificarea survine ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ. Iniţial, se anunţase începerea noului an şcolar pe 10 septembrie.

“Am venit în Guvern cu propunerea de a avea deschiderea anului şcolar luni, pe 17 septembrie. Această propunere a fost împărtăşită de premier, de toţi colegii de Guvern. Vom anunţa inspectoratele şcolare să pregătească debutul anului şcolar pentru 17 septembrie. Am făcut acest lucru întrucât în România, tradiţional, anul şcolar începea pe 15 septembrie. Anul acesta 15 septembrie e sâmbăta, toţi părinţii se aşteptau ca şcoala să înceapă, aşa cum începe de ani de zile pe 15 septembrie. Au fost foarte multe solicitări venite din partea părinţilor în mod deosebit pentru a avea debutul anului şcolar pe 15 septembrie şi cred că este corect să răspundem acestor solicitări”, a afirmat Ecaterina Andronescu. 

Andronescu a subliniat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare. Ministrul Educației a mai adăugat că Ministerul de Finanţe a aprobat un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri şcolilor care au urgenţe majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *