duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Social > Anul școlar ar putea începe pe 16 septembrie. Premierul cere prelungirea vacanței de vară

Anul școlar ar putea începe pe 16 septembrie. Premierul cere prelungirea vacanței de vară

Elevii ar putea să se bucure de o vacanță de vară prelungită. Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat, astăzi, ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să ia în calcul începerea anului şcolar pe 16 septembrie, și nu pe 9 septembrie așa cum este stabilit.

”Vă rog să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, a spus prim-ministrul.

Si hotelierii de pe litoral vor ca școala să înceapă o săptămână mai tarziu, pentru a nu le fi afectate afacerile.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul aprobă fondurile pentru programul prin care elevii vor beneficia de fructe, legume, lapte şi produse lactate, precum şi de produse de panificaţie.

“Asigurăm fondurile necesare pentru implementarea programului pentru şcoli în anul şcolar 2019 – 2020 de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii.

Prin acest program, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, dar vor fi şi învăţaţi cu privire la obiceiurile alimentaţiei sănătoase. Valoarea totală a programului pentru şcoli în anul şcolar următor este de aproximativ 540 milioane lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat şi din fonduri europene”, a mentionat premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *