Acasă > Educatie > Anul școlar următor ar putea aduce mai multe ore de sport!

Anul școlar următor ar putea aduce mai multe ore de sport!

Programa actuală prevede două ore de educaţie fizică pe săptămână, dar puţini sunt cei care participă la pregătire. Iar dovadă stau scutirile, din ce în ce mai numeroase. 

„În anul școlar 2012 -2013 din numărul total de 82.636 de elevi înscriși în ciclul de învăţământ I-XII au fost un număr de 1.022 de elevi scutiți”, a declarat  Dragoș Ciucan, inspector de Educație Fizică și Sport.

Secretarul de stat în Ministerul Tinereului şi Sportului, Carmen Tocală intenționează să introducă în programă 30 de minute de sport zilnic la grădiniţe şi să dubleze orele de educaţie fizică pentru restul.

„Orele de educație fizică sunt necesare, iar inițiativa este foarte binevenită. Vorbim aici de starea de sănătate a întregii națiuni. Vorbim de copii care se mișcă din ce în ce mai puțin, vorbim de obezitate morbidă”, a declarat  Dragoș Ciucan, inspector de Educație Fizică și Sport.

Ultimele statistici arată că o treime din populaţia României este supraponderală, iar aproximativ un sfert suferă deja de obezitate. Iar sportul este o modalitate de prevenire, mai ales dacă este practicat de la vârste fragede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *