Apa a ajuns până la primul etaj al blocurilor! 60 de oameni, evacuați din calea viiturii, în vestul țării!

  •  
  •  
  •  
  •  
Zeci de persoane evacuate din case și sute de gospodării inundate. Acesta este bilanțul efectelor produse de o furtună puternică ce a lovit azi-noapte Valea Jiului. În mai puțin de două ore Valea Jiuluia fost sub ape.Peste 60 de persoane, între care 6 copii și o femeie însărcinată, au fost evacuate de pompieri cu ajutorul bărcilor, iar sute de gospodării au fost inundate în urma unei ploi torențiale ce a făcut ravagii în Valea Jiului.

Alte două persoane au fost transportate la spital cu hipotermie. Ploaia a început în jurul orei 21.00 iar în scurt timp toate orașele din Valea Jiuluiarătau ca după un adevărat potop.În Petroșani, spre exemplu un întreg cartier aflat într-o zonă mai joasă, a fost sub ape. Nivelul apei a ajuns până la primul etaj al blocurilor.

La Lupeni, primarul Cristian Resmerițăa solicitat instituirea unui cod roșu de intervenții, după ce toate străzile din localitate au fost sub apă, iar autoritățile locale s-au arătat depășite de situație.Aproape 200 de pompieri ai Detașamentelor Petroșani, Deva, Hunedoara și Orăstie precum și ai Secției Ilia, au fost mobilizați în zonele afectate pentru a-i ajută pe cei afectați.

Primele date arată că ploaia torentială, care nu a putut fi preluată de sistemele de canalizare, a afectat 30 de blocuri și 300 de gospodării, majoritatea din Petroșani și Lupeni. De asemenea, subsolul Spitalului Petroșani și casa liftului au fost inundate.Persoanelor evacuate le-au fost puse la dispoziție locuri de cazare pe perioada nopții în căminul Universității de la Petroșani.

Și DN 66, la intrarea în Petroșani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor și torenților.

În urmă cu doar o zi tot în Valea Jiului o ploaie torențială cu grindină a provocat pagube foarte mari după ce a distrus zeci de mașini și acoperișuri ale blocurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *