Aparatură pentru diagnosticarea Covid-19, cumpărată de Administrația Porturilor Maritime Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  
Sursa foto: CN APMC

La două spitale din Constanța a fost pusă în funcțiune aparatura medicală pentru investigații, cumpărată de Administrația Porturilor Maritime.

”Administrația Porturilor Maritime a predat aparatura medicală și echipamentele sanitare cumpărate pentru Spitalul Clinic CF Constanța și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Personalul medical este instruit de echipa de specialiști sosită pentru a instala și a pune în funcțiune aparatura de ultimă generație, ce va fi folosită pentru diagnosticarea Covid-19, precum și sistemul care dezinfectează aerul și suprafețele din încăperi, distrugând virușii și contribuind la stoparea lor.
Spitalul Clinic CF Constanța prin ambulatoriul de specialitate va asigura testarea lucrătorilor de pe platforma portuară și în special a celor din serviciile de siguranță.
În zilele următoare vor sosi și aparatele pentru Spitalul Municipal Mangalia, pentru care CN APM SA a cumpărat două monitoare pentru funcții vitale, cu toate accesoriile necesare acestora. Spitalul a fost deja aprovizionat și cu echipamente și dezinfectanți necesari pentru protecția personalului medical.

CN Administrația Porturilor Maritime SA a răspuns chemării în ajutor a medicilor și a cumpărat pentru trei unități medicale din județul Constanța aparatura solicitată, necesară desfășurării în siguranță a actului medical, în condițiile actuale de pandemie, dar și echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și personalului.
CN Administrația Porturilor Maritime SA se alătură astfel eforturilor tuturor celor implicați în această luptă și recomandă respectarea regulilor impuse pentru a depăși cu bine această situație”, se arată într-un comunicat al CN Administrația Porturilor Maritime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *