Acasă > Social > Apel DSU. Donați sânge! Bolnavii au nevoie de el ca de aer

Apel DSU. Donați sânge! Bolnavii au nevoie de el ca de aer

Sursa foto: DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență îndeamnă românii să doneze sânge chiar și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus.

”Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează!
Donarea de sânge nu trebuie să se oprească odată cu pandemia cu noul coronavirus. Este foarte important ca această acțiune să continue!
Donați sânge, dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus!
Haideți să facem ceva pentru semenii cu afecțiuni grave și să le oferim șansă la viață!
Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni”, transmite DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență precizează cî donatorii beneficiaza de măsuri suplimentare de siguranta, iar în centrele de transfuzie s-au luat măsuri optime pentru protecția personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine.

În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate și posibilele simptome ale infecției.

Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Sursa: DSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *