marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Aprecieri pozitive pentru SC RAJA SA!

Aprecieri pozitive pentru SC RAJA SA!

Ministerul Mediului și Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța au semnat un contract în valoare de cinci milioane de euro. Banii provin exclusiv din fonduri europene destinate Programului Operațional Sectorial Mediu pe perioada 2007-2013 și vor fi folosiți pentru racordarea la sistemul de canalizare a tuturor gospodăriilor din localitatea Valu lui Traian. În cadrul unei reuniuni desfășurate la Constanța, comisarii europeni pentru mediu au apreciat RAJA ca una dintre cele mai serioase companii de stat din Uniunea Europeană, care a reușit să absoarbă în ultimii ani peste 300 de milioane de euro, bani pentru programe de mediu. Prin semnarea acestui contract, sistemul de canalizare din Valu lui Traian va acoperi sută la sută suprafața localității, iar toate gospodăriile vor fi racordate la rețeaua SC RAJA SA.

„Este o comunitate care s-a dezvoltat foarte mult pe verticală, în schimb utilitățile au rămas în urmă. Prin acest contract semnat astăzi cu Ministerul Mediului avem finanțare de peste cinci milioane de euro pentru a rezolva integral problema canalizării în localitatea Valu lui Traian. Este un lucru foarte bun pentru cetățeni și un lucru extraordinar pentru mediu”, a declarat Felix Stroe, director general SC RAJA SA.

„Avem și un proiect pe axa prioritară 1, care înseamnă infrastructură de apă și canal, cu operatorul RAJA și este vorba de canalizare menajeră în comuna Valu lui Traian”, a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Conducerea SC RAJA SA a primit aprecieri exclusiv pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene care au venit la Constanța la reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Sectorial de Mediu. Cu peste 300 de milioane de euro, fonduri absorbite de la Uniunea Europeană pentru proiecte de dezvoltare, RAJA ocupă un loc fruntaș între companiile de stat ale țărilor membre.

„Compania RAJA a adus în regiunea Constanța-Ialomița 300 de milioane de euro bani europeni, bani care s-au cheltuit pe salarii și investiții pe piața acestei regiuni. În continuare pregătim proiecte de alte 300 de milioane de euro pentru etapa a doua a Programului Operațional Sectorial de Mediu”, a declarat Felix Stroe, director general SC RAJA SA.

Negociatorul șef pentru România pe sectorul de mediu a afirmat la Constanța că dacă toate companiile din România ar funcționa ca și SC RAJA SA, țara noastră ar sta mult mai bine la capitolul absorbției fondurilor europene destinate dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *