marți, februarie 25, 2020
Acasă > Social > Aproape 18.000 de absolvenţi de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română

Aproape 18.000 de absolvenţi de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română

Un număr de 17.758 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine luni şi marţi proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Totodată, la proba pentru evaluarea competenţelor de comunicare în limba maternă, care se susţine între 19-21 august, s-au înscris 648 de candidaţi (625 pentru limba maghiară, 21 pentru limba germană şi 2 pentru limba ucraineană).

La cea de-a doua sesiune a a examenului de bacalaureat s-au înscris 87.000 de candidaţi, dintre care 67% fac parte din promoţia curentă, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Sesiunea august – septembrie va începe luni, 19 august, cu proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia marţi, 20 august. Cea de-a doua probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă/B se va desfăşura în intervalul 19 – 21 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc în perioada 20-21 august. Candidaţii vor putea susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (D) în intervalul 22-23 august.

Probele scrise vor debuta pe 26 august cu examenul la limba şi literatura română urmat, pe 27 august, de examenul la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării pe 30 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie, până la ora 12,00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *