duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Sport > Aproape 500 de persoane, salvate din nămeţi de forţele MAI

Aproape 500 de persoane, salvate din nămeţi de forţele MAI

mai-interventiiPurtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, astăzi, că intervențiile MAI au fost orientate, în ultimele 24 de ore, în primul rând către protejarea de vieți omeneşti.

“Pe timpul nopții au fost salvate 490 de persoane, dintre care 50 de copii, care erau blocate pe căile rutiere. Totodată, în județele afectate au fost efectuate 1.169 de intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță. Printre persoanele salvate se află 31 de gravide și trei persoane dializate”, a declarat reprezentantul MAI.

Potrivit Monicăi Dajbog, peste 7.500 de angajați ai MAI cu aproximativ 4.600 de mijloace tehnice au acționat, noaptea trecută, în zonele afectate de ninsori şi viscol.

“Intervențiile forțelor MAI alături de celelalte autorități au fost orientate în primul rând către protejarea și salvarea de vieți omeneşti. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a solicitat ca acestea să rămână prioritățile tuturor efectivelor care se află și la această oră în teren. Din momentul emiterii primelor avertizări de vreme severă, au fost dislocate forțe și mijloace ale MAI din județele care nu erau vizate de avertizările meteorologice în zonele cu ninsoare și viscol”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

“Autoritățile rămân mobilizate pentru a putea interveni operativ în situațiile de urgență cauzate de vremea deosebit de rece. În continuare, prioritatea efectivelor MAI este salvarea de vieți omenești și înlăturarea efectelor produse de ninsori și viscol.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în continuare pe principalele artere, în vederea fluidizării traficului sau redirecționării acestuia acolo unde drumurile sunt închise circulației.

Facem un apel către conducătorii auto să respecte indicațiile colegilor de la Poliția Rutieră și să colaboreze cu aceștia întrucât fiecare măsură adoptată are drept scop siguranța tuturor participanților la trafic”, a precizat Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *