Acasă > Economie > Aproape 6 milioane tone de alimente, importate de România. Carnea de porc, pe primul loc

Aproape 6 milioane tone de alimente, importate de România. Carnea de porc, pe primul loc

Cantitatea totală de produse agroalimentare importate de România în perioada ianuarie-august 2019 a fost de 5,87 milioane de tone.

Cantitatea este mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când era de 5,65 milioane tone.

Ministerul Agriculturii precizează că importurile de carne de porc au crescut atât cantitativ cât şi valoric faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ocupând în continuare prima poziţie în topul produselor importate.

In primele opt luni, au fost importate 179.079 tone de carne de porc, pentru care s-au cheltuit 362,39 milioane de euro, în timp ce anul trecut s-au adus de pe piaţa UE şi din ţări terţe 169.795 tone, în valoare de 312,46 milioane de euro.

S-au majorat şi importurile de produse de brutărie, patiserie şi biscuiţi, preparate pentru hrana animalelor, ciocolata şi alte preparate alimentare care conţin cacao.

Importuri semnificative au fost și la legume și fructe.

În ceea ce privește exporturile,  în primele opt luni au fost exportate 11,23 de milioane de tone de produse agroalimentare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a consemnat o cantitate de 10,801 milioane de tone.

România continuă să obţină cele mai mari încasări din livrarea cerealelor în spaţiul intra şi extra comunitar, pe primul loc situându-se şi în acest an grâul.

În perioada menţionată, exporturile s-au majorat cu aproape 6%, însumând 4,28 miliarde de euro, însă importurile au crescut cu 9,3%, până la 5,43 de miliarde de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *