duminică, 29 martie 2020
Acasă > Comunicate > Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabanda confiscate în Constanţa

Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabanda confiscate în Constanţa

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabanda confiscate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 19.800 de ţigarete netimbrate, pe care un cetăţean român le transporta, pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism marca Renault Espace, înmatriculat în România, fără a îndeplini formele legale.

În data de 04.11.2013, ora 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat în municipiul Constanţa, identificându-l pe R.I., de 42 ani, cu domiciliul pe raza judetului Constanţa, care transporta cu un autoturism 19.800 ţigarete netimbrate, pentru care nu deţinea documente legale.

Cetăţeanul în cauză a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană necunoscută.

Din cercetări a rezultat faptul că respectivul bărbat intenţiona să aprovizioneze mai mulţi cetăţeni care ofereau ţigaretele spre comercializare în mai multe pieţe din municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproxiamativ 9.900 lei, iar autoturismul evaluat la 7.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuarii cercetării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”, faptă prevazută si sancţionată de art.296^1, litera l, Legea 571/2003, modificată de O.U.G. 54/2010, cu aplicarea art. 33 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *