Aproximativ 30.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

  •  
  •  
  •  
  •  

BULETIN INFORMATIV

30.04.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Aproximativ 30.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China 29.340 jucării pentru copii şi 3.850 ambalaje pentru jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 1.300.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 29.04.2013, în intervalul orar 11.30 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul a două containere sosite din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 33.190 articole reprezentând jucării pentru copii şi ambalaje pentru jucării, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.300.000 lei dacă ar fi originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 50 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Generator fără documente legale, la bordul unei nave

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru marinari sirieni care urcaseră la bordul unei nave ancorate în Portul Constanţa, un generator de curent fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 29.04.2013, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat patru cetăţeni sirieni, membri de echipaj pe o navă ancorată în Portul Constanţa, care achiziţionaseră un generator de curent pe care l-au transportat la bordul navei fără a îndeplini condiţiile legale.

Marinarii nu au putut prezenta documente de provenienţă şi nici declaraţia vamală de export sau permisul de încărcare pentru respectivul produs.

Generatorul, an de fabricaţie 2013, a fost reţinut de reprezentanţii autorităţii vamale până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor patru marinari sirieni dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „scoaterea din ţară prin sustragerea de la controlul vamal a bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub regim vamal”, şi „săvârşirea unei fapte de două sau mai multe persoane împreună”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin. 2, lit. a, respectiv art. 274 din Legea 86/2006 republicată.

Conducea o motocicletă Yamaha fără a avea permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care conducea o motocicletă marca Yamaha fără a avea permis de conducere.

În data de 29.04.2013, în jurul orei 23.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, o motocicletă marca Yamaha, condusă de cetăţeanul român C.C.N., în vârstă de 25 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.

Tânărul a declarat că nu are documente de identitate asupra sa şi că a împrumutat motocicleta de la o cunoştinţă.

Verificările au stabilit faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *