vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Aproximativ 5.500 de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră

Aproximativ 5.500 de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Aproximativ 5.500 de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 5.480 de ţigarete netimbrate, pe care un cetăţean român le oferea spre comercializare, pe raza judeţului Constanţa, fără a îndeplini formele legale.

În data de 17.11.2013, în intervalul orar 07.00 – 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat în zona de competenţă, identificându-l pe B.M.V. de 58 ani, cu domiciliul pe raza judetului Constanţa, care oferea spre comercializare 5.480 ţigarete netimbrate, pentru care nu deţinea documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproxiamativ 2.740 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată cu suma de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Peste 60 de kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care aveau asupra lor, cantitatea de 62  kilograme peşte fără documente justificative.

În data de 17.11.2013, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea, i-au identificat pe malul lacului Razelm, pe cetăţenii români C.C., în vârstă de 25 ani şi O.C. de 27 ani, care deţineau cantitatea de 62 kilograme peşte din specii diferite, pentru care cei doi nu aveau documente legale.

Persoanele în cauză au declarat că au găsit peştele pe malul lacului Razelm şi l-au luat pentru consum propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, în valoare de 148 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *