Arbitru bătut în Liga a IV-a

Sâmbătă, la Ovidiu, s-a desfășurat partida de fotbal dintre CSO din  localitate și CS Eforie. Meciul din  Liga a IV-a de fotbal a fost marcat de incidente în minutul 70. Atunci arbitrul de centru l-a eliminat pe un jucător al echipei gazdă, moment în care câțiva suporteri mai înfierbântați ai celor din Ovidiu au pătruns pe teren și l-au lovit cu brutalitate pe central. La corecția fizică aplicată arbitrului au participat și trei jucători ai echipei gazdă.

În urma violențelor, arbitrul de fotbal Marian Carson s-a ales cu o fractură de piramidă nazală și cu mai multe echimoze în zona capului. El a fost transportat urgent la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost supus aseară unei intervenții chirurgicale.

“Ne-am speriat teribil şi ne-am gândit la ce e mai rău. A fost război. Am asistat la un masacru. Peste 10 suporteri au rupt protecţia cabinelor de rezerve, au sărit gardurile şi au năvălit pe teren”, a afirmat unul dintre cei trei arbitri.

“Nu este normal ce s-a întâmplat. Cei trei agenți de la Poliția Locală Ovidiu au plecat de la meci la pauză și practic am rămas fără protecție. Spectatorii au intrat pe teren fiind instigați de antrenorul echipei gazdă”, a afirmat celălalt arbitru de tușă.

“Voi face plângere atât împotriva celor care m-au lovit, cât și împotriva instigatorilor. De asemenea voi solicita tragerea la răspundere penală și a celor trei agenți de poliție locală care au părăsit stadionul înainte de terminarea meciului”, a declarat victima Marian Carson.

La scurt timp după producerea violențelor, polițiștii au revenit pe teren. Jucătorii celor două echipe susțin că, dacă oamenii legii nu ar fi părăsit stadionul, arbitrul ar fi scăpat de atacurile huliganilor. Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a declanşat o anchetă în acest caz. Clubul din Ovidiu riscă amenzi din partea Federației Române de Fotbal pentru că nu ar fi luat măsuri pe perioada meciului, precum și suspendarea terenului propriu pentru mai multe etape, care s-ar putea întinde și în prima jumătate a campionatului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *