Arestări în urma perchezițiilor de la Medgidia

  •  
  •  
  •  
  •  

Doi dintre cei şase indivizi reţinuţi în urma percheziţiilor ce s-au derulat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au fost arestaţi, informează replicaonline.

Reamintim că peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti în urma a 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă, 6 persoane fiind reţinute.

La data de 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat 37 de percheziţii, în judeţul Constanţa, respectiv 27 în municipiul Medgidia, una în Constanţa, una în comuna Castelu şi câte 4 în localităţile Dobromir şi Văleni

Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna aprilie 2014, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal pe teritoriul României, provenite din contrabandă, pe care le-ar fi distribuit în localităţile Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, în vederea vânzării cu amănuntul. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, diferite mărci, nemarcate fiscal pe teritoriul României, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri. Totodată, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal, celor doi fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, acesta urmând a fi stabilit cu exectitate de către specialişti. În cursul zilei de joi, 2 octombrie, audierile au continuat, urmând să se ia măsurile ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *