Arghirofilia și mediul academic – dezbatere la Radiografia Zilei

  •  
  •  
  •  
  •  

În ultimul an s-au înmulțit cazurile cadrelor didactice din învățământul universitar de stat care au fost reținute, arestate și urmărite penal pentru fapte de corupție. Deși majoritatea celor din mediul academic are venituri care se situează peste media cetățenilor de rând, se pare că arghirofilia și-a făcut cuib în universitățile de stat din România.

Ultimele cazuri de luare de mită de către profesorii facultăților de farmacie din Constanța, Galați și Iași ne demonstrează că arghirofilia este un fenomen național și în privința mediului academic.

Ce se întâmplă cu mediul universitar românesc, ce se întâmplă cu rațiunea cadrelor didactice căzute în patima corupției, de ce oamenii educați, citiți, învățați se pretează la asemenea fapte, sunt sau nu universitarii români corupți, bolnavi sau arghirofili, ce se poate face pentru înlăturarea cât mai rapidă din mediul academic a persoanelor corupte, sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde, în această seară, în cadrul emisiunii Radiografia Zilei, profesorul universitar Mihael Chircor, psihologul Cristina Gemănaru și publicistul Valentin Coman (și student al Universității Ovidius).

Emisiunea Radiografia Zilei este realizată și moderată de George Mucianu și poate fi vizionată la postul Litoral TV, începând cu ora 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *