Acasă > Externe > Armata egipteană îndeamnă populaţia la unitate şi “reconciliere”

Armata egipteană îndeamnă populaţia la unitate şi “reconciliere”

Armata egipteană a îndemnat populaţia la unitate şi “reconciliere”, după demiterea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, într-un comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri.

Forţele armate au cerut renunţarea la “răzbunare” pentru a “realiza reconcilierea naţională”, într-un text publicat pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, armata a afirmat că “măsurile excepţionale şi arbitrare împotriva oricărei mişcări politice” ar trebui să fie evitate, cu referire la forţele de securitate care au întreprins măsuri represive împotriva liderilor mişcării Fraţii Musulmani, din care provine Morsi.

Islamiştii au îndemnat vineri la manifestaţii pentru a-l susţine pe preşedintele demis, creând astfel pericolul unei noi confruntări, după ciocnirile violente care au avut loc recent între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi. Armata a subliniat că “adunările paşnice şi libertatea de exprimare sunt drepturi garantate pentru fiecare”.

Joi dimineaţa, preşedintele Curţii Constituţionale din Egipt, Adly Mansour, a fost învestit în funcţia de preşedinte interimar, înlocuindu-l pe Morsi, demis de către armată.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *