Acasă > Social > Armata Română face angajări în 2017

Armata Română face angajări în 2017

armataMinisterul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că anul viitor va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezerviști voluntari.

Dintre aceștia,  2.300 vor fi soldați și gradați, 400 subofițeri și maiștri militari și 200 ofițeri.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat  că voluntarii rezerviști urmează să primească, pe toată perioada în care vor beneficia de acest statut, un procent de 10 la sută din salariu.

Detaliile privind criteriile specifice de recrutare și selecție, funcțiile care urmează a fi încadrate cu rezerviști voluntari, precum și modul de îndeplinire a serviciului militar în această calitate vor fi stabilite prin normele metodologice prevăzute de Legea 270/2015 privind statutul rezerviștilor voluntari, anunță MApN.

Ministrul Apărării a mai spus că, în acest moment, nu se pune problema reluării stagiului militar obligatoriu.

”Ne uităm în 2017, într-o primă etapă, la un număr de aproximativ 2.900, după care va trebui să vedem care sunt nevoile de completare a rezervei noastre și care este reacția publicului. Nu cred că există susținere în acest moment pentru reluarea stagiului militar obligatoriu și nu cred că se pune problema”, a menționat Mihnea Motoc.

3 thoughts on “Armata Română face angajări în 2017

  1. Sa traiti! Am 45 de ani,am lucrat 25 ca asistent medical la urgente,am licenta in psihologie,vreau o schimbare in cariera,care ar fi posibilitatile de a ma angaja in armata?Va multumesc,sa traiti! [otibiamat@yahoo.it]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *