duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > Arme noi testate la Capu Midia

Arme noi testate la Capu Midia

Militarii din Brigada 1 Rachete Sol-Aer, care apără zona Bucureştiului, au început astăzi un exerciţiu cu trageri reale şi experimentale în poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa.

„Trageri reale” înseamnă utilizarea de muniţie de război, de diferite tipuri. Asemenea exerciţii, cu trageri reale, sunt tot mai frecvente în ultimele luni în România, după izbucnirea crizei din Ucraina, relatează romanialibera.ro.

Pe de altă parte, expresia „trageri experimentale”, folosită de militari, înseamnă testarea unor tipuri noi de arme sau de procedee de luptă.

Brigada 1 Rachete „Nicolae Dăscălescu” este în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA).

Potrivit SMFA, „exerciţiul tactic cu trageri de luptă ISTRIA I 2015 are ca scop perfecţionarea capacităţii de planificare şi conducerea acţiunilor de luptă, precum şi antrenarea personalului în executarea de trageri reale şi experimentale cu tehnica de rachete sol-aer din dotare”.

În ultimii ani, în România s-au realizat trageri experimentale pentru testarea rachetelor antigrindină – cu destinaţie civilă, sau pentru testarea elementelor de distrugere prin telecomandă a rachetelor sol – aer care şi-au ratat ţinta.

De asemenea, Forţele Terestre Române au executat trageri experimentale cu rachete tip Extra, de fabricaţie israeliană,  lansate din instalaţii româneşti LAROM.

Exerciţiul Istria I 2015 se desfăşoară în perioada 11 – 29 mai 2015, informează romanialibera.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *