luni, februarie 17, 2020
Acasă > Eveniment > Armele neletale, la control

Armele neletale, la control

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR coordonează 26 de percheziţii ce se desfăşoară în Bucureşti şi în șapte judeţe, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme supuse autorizării. De asemenea, poliţiştii efectuează controale la 12 deţinători de arme pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor.

Joi, 5 iunie, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coodonarea direcţiei de specialitate din cadrul IGPR, efectuează 26 de percheziţii, pe raza a 7 judeţe, respectiv Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, precum şi a municipiului Bucureşti. În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai structurilor de intervenţie de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării ce ar fi fost achiziţionate din Bulgaria.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane, de cetăţenie română, ar fi procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria.

Totodată, poliţiştii efectuează şi controale pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme, de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, după cum se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *