vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Comunicate > Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

BULETIN INFORMATIV

29.05.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 500.000  lei, dacă ar fi originale.

În data de 29.05.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, verificarea unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 4.990 articole de îmbrăcăminte (pantaloni din fibră sintetică pentru adulţi), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi originale.

Marfa purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, o persoană de sex feminin, în vârstă de 26 ani, cu domiciliul în Bucureşti, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *