miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Comunicate > Articole pentru petreceri de copii şi seturi de pictură, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Articole pentru petreceri de copii şi seturi de pictură, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Articole pentru petreceri de copii şi seturi de pictură, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 7.370 articole pentru petreceri de copii şi 100 seturi pentru pictură, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 70.000 lei, dacă ar fi originale.

În data de 20.01.2014, în intervalul orar 15.30 – 16.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, respectiv în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 7.370 articole pentru petreceri de copii (coifuri, suflători şi trompete) şi 100 seturi pentru pictură, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 70.000 lei, dacă ar fi originale.

Marfa purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român de 55 de ani, având domiciliul în Timişoara şi un cetăţean iranian de 57 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *